17 Kasım 2014 Pazartesi

VARLIĞIN KAYNAĞI (ALLAH)






Mehmet Gülseren       
    
  "Din fenomenine,hem özel hemde işlevsel açıdan bakış,insan üstü bir varlıktan neşet eder.""

   Kaba bir insan tanımı yapan ateist,materyalist görüşe göre insan,madde ve maddi olgularla çevrilidir ,maddi olmayan (Allah'ı)bizzat insan ,beş duyusu dışındaki duygularıyla, hisleri ve algılarıyla yaratmıştır.

Bu görüşe göre varlık olan insan ,yüzyıllardan süzülerek gelen algıların birikmesi neticesinde, baş edemedikleri,açıklayamadiklari olaylar karşısındaki düştükleri aciziyetlerini baskılamak,yönlendirmek için " doğa üstü "güçlere sığınmaya problemi onlara havale etmeyi seçmişlerdir,rahatlamaya çalışmıştir.

    Başlarına gelebilecek kötülüklerden korunmak adına bu güce tapınmislar ,kurbanlar adamışlar,tapınaklar inşaa etmiştir.

    Maddecilerin bu iddialarına göre;maddi olmayan,bilimlerle açıklanmayan hiç bir şey varlik olarak sayılamaz,ileri sürdükleri bu sav onların maddi temelini teşkil eder.

    Insani, madde ve maddi olgularla açıklamaya çalışmak onunla alay etmekten öte birşey değildir.
Insan,iradesiyle maddi yaratma yeteneğine sahip bir varliktir ki,bilimlerin doğuşu gelişimi bunun bir doğal sonucu olarak görülür.

    Dikkat edilirse insan,sadece varliktan,varlıklara ulaşıyor. yani var olan maddi varliklari ortaya çıkarıyor.
Bu ateist-materyalist görüşü tek başına (BingBang)büyük patlama yalanlamaya,geçersiz kılmaya yetmektedir.
Büyük patlama göstermiştir ki,"evrenin-zamanin"bir başı vardır, varlik yani madde sonsuzdan var olmamıştır, maddi olan herşey yaratılmıştır.

   Bu patlama bir şeyi daha gostermistir ki,evreni yaratan evrende bulunmamaktadır yani birden fazla yaratıcı olmadığı ,aksine yaratıcı'nın tek bir güç olduğu, yaratmanin tek bir kaynaktan meydana geldiğini ispata yetmektedir.

   O(Allah)Evreni,yeryüzünü yoktan yaratandir.O,bir işin olmasına karar verirse yalnızca ol der, o'da hemen oluverir.Bakara süresi 117

   Bir'de duman (gaz) halinde bulunan Evrene (göğe )yöneldi, ona ve yeryüzüne "isteyerek veya istemeyerek gelin"dedi de ,ikiside"istiyerek geldik"dediler.Fussilet suresi 11.

   Bu ayetlerden'de anlaşılacağı gibi;bir mutlak güç, yaratıcı ilk yaratmadan (B..B)sonra var olan karmaşayi duzene sokmak için emir buyurarak,evreni sistematik olarak düzenlemiştir.

   Evren,tüm maddi varlıklar cekim kuvveti gibi ,(bliminde kabul ettiği) bir düzene göre bu kadiri mutlak güç tarafından yaratılmıştır.
"Özenle oluşturulmuş yörüngelere-yollara Evrene(göğe )and olsun.Zarriyat 7.

   Bu ayet bile tek başına binlerce 1414 yıl öncesinden, yollardan- yörüngelerden söz etmesi bakımından, o dönemde uyduların teleskoplarin (huble)olmadığı düşünüldüğünde yeterli bir cevaptir.

   Dünyanın tüm ateist-materyalistleri bütün bilgi birikimlerini bir araya getirselerde,yoktan bir maddi varlik yaratamazlar.
Bir tek canlıyı yaratacak bilgiye, güce sahip değillerdir,zira bizzat kendileri yaratılmış olarak belki yaratılmışlardan yola çıkarak, özde aynı atomlara sahip başkaca bir maddi varlik olusturabilirler.

   Kisaca yapabilecekleri şey, aslın kopyasını cogaltmak olacaktır ki bu da yaratmak değil,belki icat etmek olacaktır.

   Allahı ,insanın yarattığı fikrini idia edenler;Maddenin hiç bir şart altında yok olmayacağını ,şekil degistirecegini savunduklarindan öldüklerinde tek hücreli bir organizma olarak yaşamlarını devam etirecekleri tesellisiyle avunurlar .
Bu düşüncelerini her ne kadar belli etmeselerde onları mutsuz etmektedir.
  
    Şöyle bir düşünün,yazan- üreten bir bilim adamı (Prof )öldüğünde zavallı bir kurtçuk'a dönüşmüş olsa,onu da bir karga yemiş olsa,düşeceği durum ne kadar feci bir olay olacaktır.

   Ancak Allah'ın birliğine, tekligine inan bir kimse hiç bir zaman öldükten sonra bir solucana dönüşecegini düşünmediginden ruhsal olarak mutlu olacaktır,ölüm düşüncesi bile onu rahatsız etmeyecektir.

   Bu na karşılık maddeci düşünceye sahip olan bir kimse,kuvvetle muhtemel mutsuz yaşayıp, mutsuz ölecektir.
Son söz yerine;Ey cinler ve insanlar topluluğu! Goklerin ve yeryüzünün çaplarini aşıp geçmeye gücünüz yetiyorsa aşıp geçin .Ancak üstün bir güçle geçebilirsiniz. Rahmman suresi 33.

   Bin dört yüz yil öncesinden indirilmiş Kur'an ,bu gün bile uzaya gitmek kesiflerde bulunmak için güçlü uzay araçlarına sahip olmak gerekliliğini belirtmişken,inkar ve inat günümüz ateist-materyalistlerine ne kazandıracak ki !?

Hiç yorum yok: